RGV CLE Seminar
Thursday, September 12, 2019
CLE Chair: Jaime A. Gonzalez Jr.
CLE Vice President: Julian C. Gomez

 

CLE Seminar Agenda
Earn up to 6.50 hours MCLE credit

SEPTEMBER 12 TOPIC AND SPEAKER
7:45am Registration Opens with Breakfast
8:45am - 9:00am Welcome and Introductions
Jaime A. Gonzalez Jr., Chair RGV CLE
Julian C. Gomez, VP of CLE
9:00am - 9:30am
30 min 
0.50 MCLE

Developing Medical Damages from Day One     Paper     PPT
SPEAKER: Chad Parker

9:30am - 9:45am
15 min
0.25 MCLE

Helping Defendants Request Coverage      Paper      PPT
SPEAKER: Ruy Mireles

9:45am - 10:00am
15 min
0.25 MCLE

A Paralegal's Role    Resource: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7           PPT 
SPEAKER: Tammy Belez, Paralegal, Ruiz Law Firm

10:00am - 10:30am
30 min
0.50 MCLE

Medical Malpractice - Highlights for the First Time Practitioner      PPT
SPEAKER: Aizar J. Karam, Jr.

10:30am - 10:45am
15 min
Break
10:45am - 11:00am
15 min
0.25 MCLE

Dram Shop and Other Potential Defendants     Paper     PPT
SPEAKER: Alyssa Romero

11:00am - 11:30am
30 min
0.50 MCLE
Business Tort Litigation       Paper    PPT
SPEAKER: Preston Henrichson
11:30am - 11:45am
15 min
0.25 MCLE
Grievances     PPT
SPEAKER: Rebecca Vela
11:45am - 12:00pm
15 min
0.25 MCLE

Independent Medical Exams/Defense Compelled Medical Exams     Paper     Paper 2
SPEAKER: Manny Guerra, III

12:00pm - 12:15pm Pick up lunch
12:35pm - 12:55pm
20 min
0.33 MCLE
The Criminal Side of Personal Injury     PPT
SPEAKER: Michael Garza
1:15pm - 1:45pm
30 min
0.50 MCLE

What to do with Bills, Liens and Subrogations      Paper     PPT
SPEAKER: Judy Kostura

1:45pm - 2:00pm
15 min
0.25 MCLE

Do We Need Estates for Negligence Cases?     PPT
SPEAKER: Honorable JoAnne Garcia, Probate Judge

2:00pm - 2:30pm
30 min
0.50 MCLE
Demand Letters and Stowers     Table of ContentsI, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX,
Multi-Level Demands    PPT

SPEAKER: Mike Love
2:30pm - 2:50pm
20 min
0.33 MCLE
Mediation Techniques     Paper     PPT
SPEAKER: Irene Ramirez
2:50pm - 3:20pm
30 min
0.50 MCLE

Uninsured & Underinsured Motorist Coverage [An Indispensable Part of Common MVA-PI Practice]
    PPT                               

SPEAKER: Michael Flanagan

3:20pm - 3:35pm
15 min
Break
3:35pm - 4:05pm
30 min
0.50 MCLE

Robot Cars Are Coming     Paper     PPT
SPEAKER: Julian C. Gomez   CV

4:05pm - 4:35pm
30 min
0.50 MCLE

Guidelines to Prepare Your Trucking Case for Trial    PPT
SPEAKER: Jaime A. Gonzalez Jr.

4:35pm - 5:00pm
25 min
0.42 MCLE
86th Legislative Session Update
SPEAKERS: Will Adams, TTLA President and Mikal Watts, TTLA Director
5:00pm Reception at Embassy Suites immediately following CLE
Free for all seminar attendees

*Speakers and topics subject to change

This program is open to non-TTLA members who qualify for membership.