Big Cases in the Big Easy: Commercial Vehicles and Workplace Injuries 

The Online Registration period for this event has expired.

Registration

Event:

Thursday, 2/15/2018 - Friday, 2/16/2018


Location

Bourbon Orleans Hotel
717 Orleans Street | New Orleans, LA 70116
www.BourbonOrleans.com

Details

Big Cases in the Big Easy: Commercial Vehicles and Workplace Injuries 

February 15-16, 2018
Bourbon Orleans Hotel
717 Orleans Street
New Orleans, LA 70116
 

Seminar Price: $475 till 2/9 at 2:00pm | $500 beginning 2/9 at 2:00pm

This CLE Seminar is open to Non-TTLA Members who qualify for membership.

Hotel Room Reservations
The hotel room block is sold out.  

You may check the Maison Dupuy Hotel which is a 7 minute walk (0.3 mi) away. 


Earn up to 10.00 hours MCLE credit including 1.00 hour Ethics credit

CLE Seminar Agenda

Thursday, Feb. 15

 

12:00pm

Registration Opens

12:50pm

Welcome and Introductions - Moderator, Kyle Herbert, Houston

1:00 – 1:30pm
0.50 hr

Busting Independent Contracts: Contractee vs. Independent Contractor
Josh Birmingham, Dallas

1:30 – 2:00pm
0.50 hr

Oil Fields and Rigs: An Overview
Jorge Herrera, San Antonio

2:00 – 2:30pm
0.50 hr

When Perception is not Reality – Using the Principles of Driver Perception to Make Your Case
Dan Christensen, Austin

2:30 – 3:00pm
0.50 hr

Mining for Gold: Using FMCSA Rules (Among Other Things) to Help Win Your Case
John Jose, Fort Worth

3:00 – 3:15pm

Break

3:15 – 3:45pm
0.50 hr

The Fundamentals and Secrets of Deposing a Corporate Representative
Hunter Craft, Houston

3:45 – 4:15pm
0.50 hr

 Digging for Dirt: Freedom of Information Act (FOIA), Open   Records Request and 911 Calls
 Michael Guerra, McAllen

4:15 – 5:15pm
1.00 hr

Aristotle: Principles of Persuasion
Guest Speaker: Russ M. Herman, Senior Partner of Herman, Herman & Katz, L.L.C.

New Orleans, Louisiana

4:45 – 7:00pm

          Reception hosted by Oasis Financial in Bourbon O hotel bar

Friday, Feb. 16

 

7:45am

Seminar Opens – Bloody Mary & Mimosa Breakfast Bar with Breakfast Beignets sponsored Rebekah Reedy Miller and Robin Young & Company

8:50am

Welcome and Introductions - Moderator Kyle Herbert, Houston

9:00 – 9:30am
0.50 hr
Incl. 0.25 hr ethics

Real Stowers: Still Real in February 2018
Mark Ticer, Dallas

9:30 – 10:00am
0.50 hr

Proving Respondeat Superior and Vicarious Liability
Peter Kelly, Houston

10:00 – 10:30am
0.50 hr

OSHA and Texas Safety Standards
Kevin Glasheen, Lubbock

10:30 – 10:45am

Break

10:45 – 11:15am
0.50 hr

Transportation Network Companies (TNCs)
Heather Long, Dallas

11:15 – 11:45am
0.50 hr

The Good, the Bad and The Ugly: Chapter 95
Laura Tamez, San Antonio

11:40am – 12:00pm

Grab Lunch

12:00 – 12:30pm
0.50 hr
Incl. 0.50 hr ethics

The Professional Duty of Self-Care: This presentation focuses on wellness, mindfulness, and offers real solutions to reduce stress and lower risk for developing mental health issues over time.
Don Massey, Board Secretary, JLAP, New Orleans, LA

12:30 – 1:00pm
0.50 hr

Commercial Vehicles, They're Not Just 18-Wheelers
Mike Davis, Austin

1:00 – 1:30pm
0.50 hr
Incl. 0.25 hr ethics

Casting Your Villain:  Focusing the Case on Corporate Misconduct
Michael Cowen, San Antonio

1:30 – 1:45pm

Break

1:45 – 2:15pm
0.50 hr

Who's Your Party in a Trucking Case?
Quentin Brogdon, Dallas

2:15 – 3:00pm
0.75 hr

Telematics and Cellphone Investigating Tips
Scott Greene, Tucson, Arizona

3:00 – 3:45pm
0.75 hr

Rules of the Road in a Machine Design Products Case
Nelson Roach, Daingerfield

3:45pm

Adjourn

View Printable Agenda


Contact the CLE Department with questions or call 512-476-3852. 
 
Marketing Opportunities: Sponsorships and exhibit space are available. Contact Raquel Rios for more information

Download the TTLA Events app!
Available for free download in the Apple and Google App Stores
Manage your TTLA event experience with a single app. View the CLE and conference schedules, access seminar materials, get information on speakers, connect with attendees, receive meeting alerts and updates, and more. The TTLA Events app will be used for numerous conferences throughout the year.

Registration

Event:

Thursday, 2/15/2018 - Friday, 2/16/2018


Location

Bourbon Orleans Hotel
717 Orleans Street | New Orleans, LA 70116
www.BourbonOrleans.com


Powered by

Powered by SeminarWeb.com